Els van de Wouw, Mijn verhaal

Na 32 jaar een eigen zaak in de detailhandel te hebben gerund, was het tijd voor verandering. Op dat moment was ik 52 jaar jong en wilde de uitdaging aangaan om mijn eigen dromen waar te maken.

De eerste 2 jaar van mijn studie, heb ik doorgebracht op de HVNA [Hoge School voor NatuurGeneeswijze] in Arnhem. De keuze tussen klassieke homeopathie en natuurGeneeswijze was moeilijk en beide voldeden niet echt aan wat ik wilde. De opstap naar de medische wereld was wel gemaakt en dit gaf veel voordeel in de vervolg studie. Toen de Traditionele Chinese Geneeswijze op mijn pad kwam was het een gevoel van thuiskomen. De keuze viel op Shenzhou Open University of TCM te Amsterdam.

De extra uitdaging was wel dat de hele opleiding in het Engels gegeven werd. Het was een voorrecht onderwezen te worden door Dr Weixiang Wang, Dr. Feng Li Yao en Dr. Huijun Shen. Allen zijn zowel in de Westerse Geneeswijze als Traditionele Chinese Geneeswijze afgestudeerd en werkzaam [in Nederland alleen TCG]. Op dit moment ben ik afgestudeerd in de basis HBO opleiding betreffende TCG en de HBO discipline Acupunctuur en Moxibustion. Diabetes type 2 was het onderwerp voor mijn these.

Daarnaast hebben de zorgverzekeraars een eisenpakket op tafel gelegd waar iedere therapeut voor 2017 aan moet voldoen. Dit is een Westers medisch HBO diploma dat CPION geregistreerd moet zijn. Ook dit diploma is behaald.

Een woord van dank aan alle mensen, die tijdens mijn opleiding, proefkonijn wilden zijn. Natuurlijk zijn deze mensen van hun klachten/aandoeningen af. Maar zonder hen had ik het vak nooit zo goed onder de knie kunnen krijgen. Ook dank aan Marleen Bardolf waar ik vele uren stage mocht volgen en veel geleerd heb.
logo facebook logo linkedin

Tel. 06 15 25 25 55
info@zeelandacupunctuur.nl

Van Dusseldorpstraat 7-b
gebouw De Pijlers
Goes

logo KVBM